ⓘ Can Pons-Xic. Edifici aïllat situat als afores del nucli urbà de Sant Feliu de Buixalleu. Ledifici, de planta baixa i pis, està format per dos cossos rectangula ..

                                     

ⓘ Can Pons-Xic

Edifici aïllat situat als afores del nucli urbà de Sant Feliu de Buixalleu.

Ledifici, de planta baixa i pis, està format per dos cossos rectangulars, lleugerament angulars, contraposats, amb la teulada a una vessant amb el ràfec de quatre fileres.

la façan principal, trobem la porta dentrada la planta baixa en arc de mig punt format per dovelles, amb carreus als brancals. Al costat esquerre hi ha dues finestres quadrangulars, i al dret tres de rectangulars verticals, totes amb llinda monolítica, brancals de carreus de pedra i ampit de pedra. Al pis, sobre la porta dentrada hi ha una finestra amb llinda monolítica, i brancals i ampit de pedra. Al costat esquerre hi ha dues finestres diguals característiques. Al costat dret, hi ha una galeria amb cinc obertures en arc de mig punt separat per pilars.

la façana de la part posterior, destaquen dos contraforts que reforcen ledifici, i la data 1863/5 que hi ha la clau duna porta en arc escarser.

Adossat al costat dret, hi ha un petit cos de planta baixa i teulada a una vessant.