ⓘ Can Sant Jaume. Masia situada al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu, que actualment es troba amenaçada pel pas del TGV la via del tren passa a pocs metr ..

                                     

ⓘ Can Sant Jaume

Masia situada al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu, que actualment es troba amenaçada pel pas del TGV la via del tren passa a pocs metres i això pot fer que mai més sigui habitada.

Ledifici, de planta baixa i pis, està cobert per una teulada a doble vessant amb el ràfec simple.

la façana princial, la planta baixa, hi ha tres finestres en arc de llinda, una de les quals està protegida per una reixa, i la porta dentrada en arc de mig punt adovellada.

Al pis, hi ha tres finestres més. La de lesquerra en arc pla i ampit de pedra, la central amb arc conopial amb arquets treballats en forma de cap i la finestra de la dreta té arc conopial amb arquets.

En unes rajoles vidriades la part dreta de la porta, hi ha escrit "SAN FELIU DE BUIXALLEU PARTIDO DE SANTA COLOMA PROVINCIA DE GERONA".

La façana està arrebossada i pintada de color blanc.

                                     

1. Història

La masia deu el seu nom a una capella actualment inexistent. És una construcció del segle xvi reformada tardanament, tot i que ha conservat en conjunt lestructura originària.