ⓘ Can Cotarrossa. Masia aïllada, orientada al sud- est i situada al nucli de Grions. Ledifici està conformat per planta baixa i pis cobert per un teulat a doble v ..

                                     

ⓘ Can Cotarrossa

Masia aïllada, orientada al sud- est i situada al nucli de Grions.

Ledifici està conformat per planta baixa i pis cobert per un teulat a doble vessant, i annexa hi ha una antiga pallissa amb coberta a una vessant.

la planta baixa hi ha la porta dentrada, en arc molt rebaixat i brancals tots fets de maons disposats en sardinell. Al costat esquerre hi ha una finestra en arc de llinda i brancals també de maons col locats en sardinell.

Al pis hi ha un balcó amb barana de ferro forjat, i la part esquerra una finestra en arc pla, totes dues obertures realitzades amb maó disposat en sardinell.

Situat al costat dret, a lantiga pallisa, hi ha una porta dentrada en arc rebaixat, sobre la qual descansa una obertura en arc escarser; totes dues obertures estan envoltades per maó en sardinell.

Façana en paredat rústic.

                                     

1. Història

El nom original de la masia era "Cota", però segons es diu, arran duna massovera que hi va haver que era rossa, el nom del mas va esdevenir Can Cotarrrossa.

Els darrers masovers que hi havia fa sis anys que van marxar. El propietari creu que la masia deu ser com a mínim del segle xviii, però aquesta data no sha pogut verificar.