ⓘ Can Draper, Sant Feliu de Buixalleu. Masia aïllada, situada al nucli de Gaserans. Està formada per planta baixa i pis, hi ha diverses construccions annexes. Cob ..

                                     

ⓘ Can Draper (Sant Feliu de Buixalleu)

Masia aïllada, situada al nucli de Gaserans. Està formada per planta baixa i pis, hi ha diverses construccions annexes. Coberta a doble vessant amb teula àrab.

Totes les obertures són en arc de llinda, excepte una destil gòtic en arc conopial amb un element floral esculpit i altres elements florals a les impostes, i una altre just al cantó dun rellotge solar amb un arc de llinda amb ondulacions esculpides. La façana està molt deteriorada, i larrebossat deixa veure el treball de maçoneria.

                                     

1. Història

Lorigen del nom draper prové de lofici de la família drapaires que es varen establir la masia actual. El primer document que trobem sobre la família Draper és del 1225.

Cal esmentar que lúnic cop, al llarg de la història de la casa, en què no hi va haver descendència masculina, lhereva va conservar el nom Draper per privilegi del rei pagament duns drets. Fins a lany 1813 no hi va haver masovers, que és quan la família es va traslladar a Sant Celoni.

Al segle xix la casa samplià pels laterals, tot i que lestructura original fou conservada.