ⓘ Mas Carbó, Sant Hilari Sacalm. Masia formada per un conjunt dedificacions, situada als afores del nucli urbà de Sant Hilari Sacalm, al Pla de les Arenes. Ledifi ..

                                     

ⓘ Mas Carbó (Sant Hilari Sacalm)

Masia formada per un conjunt dedificacions, situada als afores del nucli urbà de Sant Hilari Sacalm, al Pla de les Arenes.

Ledifici principal, consta de planta baixa i dos pisos, i està cobert per una teulada a doble vessant amb el carener paral lel la façana.

la façana principal, la planta baixa, hi ha la porta dentrada en arc pla, amb la llinda de fusta. Al costat esquerre hi ha dues finestres quadrangulars. Al primer pis, hi ha dues finestres rectangulars verticals amb la llinda monolítica i els brancals i lampit de pedra. Al segon pis, hi ha una finestra geminada en arc de mig punt amb pilastres, i al costat esquerre daquesta, una finestra rectangular vertical. Al costat dret de la masia, shi va adossar posteriorment un cos amb una obertura entre el primer i segon pis de la façana de ledifici principal, que la façana lateral dreta és una galeria la planta baixa, i al pis té grans obertures rectangulars horitzontals. Al costat esquerre de la masia shi va afegegir una galeria.

la part posterior de ledifici, hi ha la masoveria.