ⓘ Mas Fàbregas de lHostal Nou. El Mas Fàbregas en lactualitat ha quedat situat al mig dun nus viari entre la N-II i la carretera que porta a lautopista, lAeroport ..

                                     

ⓘ Mas Fàbregas de lHostal Nou

El Mas Fàbregas en lactualitat ha quedat situat al mig dun nus viari entre la N-II i la carretera que porta a lautopista, lAeroport de Girona i linici de lEix Transverssal.

Es tracta duna masia de planta rectangular, dues plantes i vessant a laterals. El portal dentrada que és rectangular amb llinda monolítica porta la inscripció de 1661 i està desplaçat respecte al vèrtex de la coberta. Les obertures del primer pis són emmarcades amb pedra amb relleu darc conopial decorat i ampit motllurat. La resta dobertures originals també són emmarcades amb pedra, però nhi ha daltres que shan anat obrint al llarg del temps i són rectangulars senzilles.

La vessant dreta de la coberta més llarga que lesquerra la qual té un cos adossat una mica més alt que trenca la caiguda de la teulada. Lany 2004 es va ensorrar part de la coberta i es va substituir per planxa ondulada duralita. A lextrem hi ha un porxo de rajols destinat a magatzem i corral.

Linterior no ha sofert cap intervenció i es troba en molt mal estat. Es conserven lembigat de fusta i el paviment originals.

Prop de la masia hi ha diverses edificacions destinades a lexplotació ramadera.