ⓘ Can Babaià. Es tracta duna masia de planta rectangular que consta de dos pisos. Per una banda, tenim la planta baixa que contempla tres obertures, com són el po ..

                                     

ⓘ Can Babaià

Es tracta duna masia de planta rectangular que consta de dos pisos. Per una banda, tenim la planta baixa que contempla tres obertures, com són el portal daccés rectangular, el qual ha perdut la llinda monolítica de coronament, però no els muntants de pedra, flanquejat per dues obertures -una a cada banda- rectangulars i poc rellevants. Pel que fa al primer pis o planta noble, aquest contempla tres obertures de similars característiques, és a dir: rectangulars, de llinda monolítica conformant un arc pla, amb muntants de pedra i ampit treballat. Cal ressaltar que lorientada a llevant està bastant deteriorada i degradada. Comentar que la casa ha estat habilitada amb la construcció i adossament de diversos afegits tant en la part davantera com en la posterior, per ae solucionar les mancances -siguin despai o bé de funcionalitat- que no podia solucionar la masia antiga.

La masia està coberta amb una teulada de vessants a laterals. Cal remarcar que, fins fa poc temps, la masia estava equipada amb un element molt interessant, sinó per la seva funcionalitat i utilització, ja que portava molts anys inoperant, si pel seu alt valor històric i dantiguitat, com era un molí de vent. Aquest va sobreviure fins a lany 2004, any en el qual es va esfondrar definitivament.