ⓘ Can Freu és una masia del municipi de Vilobí dOnyar. Es troba en un paratge proper al costat sud de lEix Transversal i està orientada a migdia. Forma part de lI ..

                                     

ⓘ Can Freu

Can Freu és una masia del municipi de Vilobí dOnyar. Es troba en un paratge proper al costat sud de lEix Transversal i està orientada a migdia. Forma part de lInventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

                                     

1. Descripció

És un edifici de dues plantes i golfes amb vessants a laterals sense ràfec, que conserva força reconeixible la seva estructura original del segle xvi, però amb diverses reformes posteriors. La façana principal presenta un portal adovellat darc de mig punt i dues finestres simples la planta baixa. Al pis superior hi ha un balcó amb barana de ferro que escapça lleugerament les dovelles del portal. Les finestres que flanquegen aquesta obertura són de pedra i la de la dreta té un arc conopial inscrit la llinda. A les golfes hi ha dues finestres darc de mig punt. Linterior ha estat força reformat per adaptar-lo la nova funció de casa de colònies, però conserva els terres de toves i altres elements característics.

A lesquerra hi ha un cos adossat afegit duna sola planta amb vessants a façana de bigues de formigó. I, la dreta, conserva part dun porxo de les antigues dependències de serveis amb laccés a través dun portal darc carpanell de rajols. Darrere hi ha la piscina i altres cossos fets recentment.