ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 296

Cantó de Tria de Baïsa

El Cantó de Tria de Baïsa és un cantó francès del departament dels Alts Pirineus, situat al districte de Tarba. Té 22 municipis i el cap cantonal és Tria de Baïsa.

Cantons de lArieja

Els cantons de lArieja són 22 i sagrupen en tres disctrictes: Districte de Foix 9 cantons - prefectura: Foix: cantó dAcs - cantó de La Bastida de Seron - cantó de Las Cabanas - cantó de Foix-Rural cap a Montgaillard - cantó de Foix-Ville - cantó ...

Cantó de Las Cabanas

El Cantó de Las Cabanas és un cantó francès del departament de lArieja, la regió dOccitània. Està enquadrat al districte de Foix, té 25 municipis i el cap cantonal és Las Cabanas.

Cantó de Castilhon de Coserans

El Cantó de Castilhon de Coserans és un cantó del departament francès de lArieja, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Sent Gironç i té 26 municipis. El cap cantonal és Castilhon de Coserans.

Cantó de Foix-Rural

El Cantó de Foix-Rural és un cantó del departament francès de lArieja, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Foix i té 24 municipis. El cap cantonal és Montgalhard.

Cantó de lAvellanet

El Cantó de lAvellanet és un cantó del departament francès de lArieja, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Foix i té 21 municipis. El cap cantonal és LAvelhanet.

Cantó de Lo Mas dAsilh

El Cantó de Lo Mas dAsilh és un cantó francès del departament de lArieja, la regió dOccitània. Està enquadrat al districte de Pàmies, té 14 municipis i el cap cantonal és Lo Mas dAsilh.

Cantó de Sent Gironç

El Cantó de Sent Gironç és un cantó del departament francès de lArieja, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Sent Gironç i té 14 municipis. El cap cantonal és Sent Gironç.

Cantó de Sent Líser

El Cantó de Saint-Lizier és un cantó del departament francès de lArieja, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Sent Gironç i té 16 municipis. El cap cantonal és Sent Líser.

Cantó de Tarascon dArieja

El Cantó de Tarascon dArieja és un cantó del departament francès de lArieja, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Foix i té 20 municipis. El cap cantonal és Tarascon dArieja.

Cantó de Varilhas

El Cantó de Varilhas és un cantó francès del departament de lArieja, la regió dOccitània. Està enquadrat al districte de Pàmies, té 18 municipis i el cap cantonal és Varilhas.

Cantons de lAvairon

Llista dels 46 Cantons de lAvairon del departament francès de lAvairon, agrupats per districtes: Districte de Millau 15 cantons - sotsprefectura: Millau: cantó de Belmont-sur-Rance - cantó de Camarès - cantó de Campanhac - cantó de Cornús - cantó ...

Cantó de Sant Africa

El Cantó de Sant Africa és un cantó del departament francès de lAvairon. Té 11 municipis i està circumscrit al districte de Millau. El cap del cantó és Sant Africa.

Cantó de Sent Sarnin de Rance

El Cantó de Sent Sarnin de Rance és un cantó francès del departament de lAvairon, situat al districte de Millau. Té 14 municipis i el cap cantonal és Sent Sarnin de Rance.

Llista de cantons del Gers

Els Cantons del Gers són 31 i sagrupen en tres districtes: cantó de lIlla Jordà cantó de Vic en Fesensac cantó de Gimont cantó dAush sud-oest cantó dAush sud-est-Seissan cantó dAush nord-oest Districte dAush 12 cantons - prefectura: Aush cantó de ...

Cantó de La Capèla de Marival

El Cantó de La Capèla de Marival és un cantó francès del departament de lÒlt, situat al districte de Fijac. Té 19 municipis i el cap és La Capèla de Marival.

Cantons del Tarn

Els 46 Cantons del Tarn són, agrupats en els dos districtes: Districte dAlbi 23 cantons - prefectura: Albi: cantó dAlban - cantó dAlbi-Centre - cantó dAlbi-Est - cantó dAlbi-Nord-Est - cantó dAlbi-Nord-Oest - cantó dAlbi-Oest - cantó dAlbi-Sud - ...

Cantons de Tarn i Garona

Fins al 2015, els cantons de Tarn i Garona eren 30 i sagrupaven en dos districtes: districte de Los Sarrasins 12 cantons - sotsprefectura: Los Sarrasins: cantó dAutvilar - cantó de Bèumont de Lomanha - cantó de Lo Borg Devisac - cantó de Los Sarr ...

Cantó de Bèumont de Lomanha

El Cantó de Bèumont de Lomanha és un cantó francès del departament de Tarn i Garona, situat al districte de Los Sarrasins. Té 18 municipis i el cap és Bèumont de Lomanha.

Cantó de Sent Micolau de la Grava

El Cantó de Sent Micolau de la Grava és un cantó francès del departament de Tarn i Garona, situat al districte de Los Sarrasins. Té 14 municipis i el cap és Sent Micolau de la Grava.

País de Coisan

El País de Coisan és una contrada de França la regió dOccitània i al departament de lAude, dins la comarca del Rasès, i és també un cantó del mateix departament, dins del districte de Limós. La capital de la comarca i del cantó és la vila de Cois ...

Dominique Sanders

Dominique Sanders va ser un ciclista francès, que fou professional entre 1977 i 1984. Ell seus principals èxits foren 3 etapes al Tour de Còrsega i una etapa la Setmana Catalana. El seu germà Gilles també fou ciclista professional. Eb alguns lloc ...

Patrick Estève

Patrick Estève és un exjugador francès de rugbi a XV, nascut el 14 de febrer de 1959 a LAvelhanet. En la seva etapa com a jugador era conegut amb els sobrenoms de TGV, La Pointe, o Flint. Media 1 m 83 cm i tenia un pes del voltant de 77 kg.

Jean Vila

Jean Vila és un polític comunista nord-català, diputat a lAssemblea Nacional Francesa i al Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló.

Jean-Claude Martinez

Jean-Claude Martinez és un polític francès dextrema dreta. Des de 1989 és diputat al Parlament Europeu. Va ser diputat del parlament francès de 1986 a 1988, amb el Front Nacional. En 1985 va crear una associació que tenia com a objectiu lanul lac ...

Georges Pézières

Fill densenyant, després de finir els seus estudis entrà de professor de lletres al "collège" de Perpinyà. El 1924 sadherí la SFIO, i a lany següent va ser elegit regidor a lajuntament de la capital del Rosselló; més endavant -1928- esdevingué ad ...

Scorpa

Scorpa és una empresa fabricant de motocicletes de trial fundada el 1993 per Marc Teissier i Joel Domergue prop dAlès. Actualment lempresa té la seu a Sent Martin de Valgalga.

Thierry Lacroix

Thierry Lacroix, nascut el 2 de març de 1967 a Nogaro, al Gers, és un antic jugador de rugbi a XV francès, evolucionant al lloc de mig dobertura o tres quarts centre. Quan el rugbi no era encara professional, exercia igualment la professió de cin ...

Laurent Jalabert

Laurent Jalabert, anomenat Jaja, va ser un ciclista francès, que fou professional entre 1989 i 2002. Durant la seva carrera esportiva aconseguí quasi dues-centes victòries, sent considerat com un dels millors ciclistes francesos de tots els temps ...

Nicolas Jalabert

Nicolas Jalabert va ser un ciclista francès professional entre 1995 i 2009. Sempre a lombra de son germà, Laurent Jalabert, en el seu palmarès sols destaca la Copa de França de ciclisme de 1997.

Simon Tequi

Simon Augène Anselme Tequi, també conegut com a Samuel Tequi va ser un ciclista francès que va córrer durant la dècada de 1920. En el seu palmarès destaquen 2 etapes la Volta a Catalunya i una la Volta al País Basc.

Benjamin Thomas

Benjamin Thomas és un ciclista francès, professional des del 2015 i actualment a lequip Groupama-FDJ. Especialista en el ciclisme en pista, on ha aconseguit una medalla dor al Campionat del món dÒmnium, i també una dor i una de plata al de Madiso ...

Christophe Rinero

Christophe Rinero va ser un ciclista francès, professional del 1996 al 2008. En el seu palmarès destaca el Tour de lAvenir de 1998 i la classificació general de Gran Premi de la muntanya del Tour de França de 1998.

Cantó de Còrdas dAlbigés

El Cantó Cordes-sur-Ciel és un cantó francès del departament del Tarn, la regió dOccitània. Està situat al districte dAlbi i té 17 municipis. El cap cantonal és Còrdas dAlbigés.

Cantó de Valença dAlbigés

El Cantó de Valença dAlbigés és un cantó francès del departament del Tarn, situat al districte dAlbi. Té 14 municipis i el cap cantonal és Valença dAlbigés.

Districte de Carcassona

El Districte de Carcassona és un dels tres districtes del departament francès de lAude la regió dOccitània. La capital del districte és la prefectura del departament, Carcassona.

Cantó de La Vaur

El cantó de La Vaur és un cantó francès del departament del Tarn, la regió dOccitània. Està situat al districte de Castres i té 19 municipis. El cap cantonal és La Vaur.

Cantó de Cadors

El Cantó de Cadors és un cantó francès del departament de lAlta Garona, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Tolosa, té 16 municipis i té com a cap cantonal Cadors.

Cantó de Frontonh

El Cantó de Frontonh és un cantó francès del departament de lAlta Garona, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Tolosa, té 16 municipis i té com a cap cantonal Frontonh.

Cantó de Montgiscard

El Cantó de Montgiscard és un cantó francès del departament de lAlta Garona, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Tolosa, té 20 municipis i té com a cap cantonal Montgiscard.

Cantó de Revèl

El Cantó de Revèl és un cantó francès del departament de lAlta Garona, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Tolosa, té 13 municipis i té com a cap cantonal Revèl.

Cantó de Vilafranca de Lauragués

El Cantó de Vilafranca de Lauragués és un cantó francès del departament de lAlta Garona, la regió dOccitània. Està inclòs al districte de Tolosa, té 21 municipis i té com a cap cantonal Vilafranca de Lauragués.

Intercomunalitats del Loira Atlàntic

El departament francès del Loira Atlàntic, la regió País del Loira però que forma part de la Bretanya històrica, és dividit en 23 intercomunalitats. Dues delles, la comunitat daglomeració Cap Atlantique i la Comunitat de comunes del País de Redon ...

Jérôme Cousin

Jérôme Cousin, és un ciclista francès, professional des del 2011. Actualment milita a lequip Total Direct Énergie. Del seu palmarès destaca el Tour de Normandia de 2012.

Cyrille Guimard

Cyrille Guimard va ser un ciclista francès, que fou professional entre 1968 i 1976 i que en retirar-se va continuar vinculat al ciclisme com a director esportiu de diferents equips. Entre els ciclistes que va dirigir cal destacar Bernard Hinault, ...

Marina Jaunâtre

Vencedora duna etapa al Tour del Charente Marítim 2001 Vencedora duna etapa al Tour de la Drôme Vencedora duna etapa al Tour de lAlta Viena 2002 Vencedora duna etapa al Tour de Bretanya 2003 1a al Tour de Bretanya i vencedora de 2 etapes 2005 Ven ...

Régis Delépine

Régis Delépine va ser un ciclista francès que fou professional entre 1970 i 1980. Durant la seva carrera professional aconseguí 6 victòries, destacant per sobre de totes una etapa del Tour de França de 1977.

Sébastien Duret

1r al Gran Premi U 2003 Vencedor duna etapa al Tour de la Porte Océane 1r al Premi des vins nouveaux 2004 1r als Boucles de la Mayenne i vencedor duna etapa 1r al Gran Premi Michel-Lair Vencedor duna etapa al Tour de Loir i Cher 2005 Vencedor dun ...

Damien Gaudin

Damien Gaudin és un ciclista francès, professional des del 2008. Especialista en pista, en el seu palmarès destaquen nombrosos campionats nacionals de persecució, puntuació i americana. En carretera destaca la victòria la París-Roubaix sub-23 de ...

Christian Raymond

Christian Raymond és un ciclista francès, ja retirat, que fou professional entre 1965 i 1975. La seva principal victòria fou en una etapa al Tour de França de 1970. Anteriorment, com a ciclista amateur, va prendre part als Jocs Olímpics de 1964 a ...